Eesti koondisele lühirajalt kaks meistritiitlit -

Eesti koondisele lühirajalt kaks meistritiitlit

Peatreener Kuno Rooba optimism, et eestlastest suusaorienteerujad on tugevad just kehvades lumeoludes, oli igati õigustatud: meie kontole lisandus täna kaks kuldmedalit.

Esimestest meetritest peale naiste maailmameistrivõistluste lühirajal medalikonkurentsis sõitnud Daisy Kudre võitis kulla (50.32). 17 sekundiga kaotas talle rootslanna Anna Magdalena Olsson. Pronksmedali sõitis välja venelanna Alena Trapeznikova (51.22), kelle kaasmaalanna Tatjana Oborina püsis medaliheitluses kuni raja viimase neljandikuni, kuid tegi siis suure vea ja langes konkurentsist.

„Füüsiliselt oli täna raske,” tõdes Kurde, kuid kiitis siiski lumeolusid, mis esmapilgul üsna keerulised tundusid.

Video: Delfi sporditoimetuse intervjuu Daisy Kudrega

Noormeestest võitis noorte Euroopa meistrivõistlustel veenva ülekaaluga teise kuldmedali Olle Ilmar Jaama (22.18).

„Laiad rajad olid väga hästi suusatatavad ja kiired. Vaimselt oli raske, kui pidin end teevalikuid tehes kitsastest radades üles pressima. Füüsiline pool osutus täna määravamaks, tõusumeetreid oli rajal võrreldes varasemate päevadega palju rohkem,” kommenteeris Jaama.

Video: Delfi sporditoimetuse intervjuu Olle Ilmar Jaamaga

Väga hea, tehniliselt puhta sõidu tegi eestlastest ka Timo Kudre, kes saavutas neljanda koha. Pronksmedalile platseerunud Nikita Grigorov jäi 31 sekundi kaugusele. Hõbeda võitis noormeeste seas šveitslane Corsin Mueller (23.01).

Teistest eestlastest sai Chris Marcus Krahv 25., Maanus Udam 27. ja Markus Juhkam 33. koha.

Naistest sõitis Doris Kudre välja 16., Epp Paalberg 20. Evely Kaasiku 27., Kaisa Rooba 35. ja Jonne Rooma 36. koha.

Meeste lühirajal võitis maailmameistritiitli Jorgen Baklid (Norra, 51.56), hõbeda venelane Andrei Lamov (52.47) ning pronksi rootslane Markus Lundholm (53.33). Neljandana finišeerinud šveitslast Nicola Muellerit jäi kolmandast kohast lahutama vaid viis sekundit.

Meie meestest tegi parima sõidu Mattis Jaama, saavutades väga tihedas konkurentsis kümnenda koha (56.22; +4.26).

„Täna oli kõik kontrolli all, tehniliselt sõit sujus. Füüsiliselt endast rohkem välja poleks pigistanud,” kommenteeris Jaama finišikoridoris.

Kaarel Vesilind sai 30., Kevin Hallop 33., Rimmo Rõõm 40., Tõnis Laugesaar 43. ja Andres Rõõm 46. koha. Reeglite rikkumise (keelatud rajal sõitmine või keelatud raja ületamine) tõttu diskvalifitseeriti kuus meest.

Tüdrukutest võitis Euroopa meistrivõistluste raames kolmanda distantsi järjest venelanna Iuliia Khrennikova (23.17), 31 sekundit temast hiljem finišeeris koondisekaaslane Anastasiia Beliakova, kolmandale kohale platseerus Elin Neuenschwander (Šveits, 25.13).

Meesjuunioride maailmameistrivõistlustel võttis kulla selle eilses jälitussõidu ühe puuduva märke tõttu õnnetult kaotanud Niklas Ekström (Soome). 51 sekundiga kaotas talle Jonathan Stahl (Rootsi), pronksile sõitis end Venemaa esindaja Dmitriy Rakovitsa.

Naisjuunioride meistritiitel läks Rootsi, selle võitis Hanna Lundberg (38.35), 22 sekundiga kaotas talle venelanna Olesia Riazanova. Pronksile sõitis end soomlanna Maria Hoskari (41.41).

Eestlastest tegi juunioride klassis hea sõidu Jürgen Joonas, olles 12., 42.38). Sander Pritsik lõpetas 15. kohal (44.46). Lausa Elisabeth Christel Lään oli 24., Mari Linnus puuduvate märgete tõttu tulemust kirja ei saanud.

Soojakraadide ja kiiresti sulanud lume tõttu olid rajameistrid sunnitud esialgselt planeeritud rajad ümber planeerima. Võistlejatel tuli rajal ülikiiresti teevalikuid teha ja otsustada, milliseid radu kasutada ning milliseid mitte – erinevad lumeolud mõjutasid sõidukiirust päris tugevasti.

Tulemused: noored, juuniorid, täiskasvanud

Salvestatud otseülekanne (täiskasvanud)