Kevin Hallop jälitussõidust: "Olen oma tulemuse üle väga õnnelik!" -

Kevin Hallop jälitussõidust: “Olen oma tulemuse üle väga õnnelik!”

Tugevas udus, pehmel ning vesisel rajal kulgenud jälitussõit nõudis mõnesekundiliste vahedega üksteise järel startinud meestelt kainet meelt ning otsustusjulgust, võitjana finišeeris Audun Heimdal.

Äärmiselt pingeliselt kulgenud sõidu saatus otsustati eelviimasesse kontrollpunkti liikumisel. Parima teevaliku tegi norrakas Heimdal, teda tihedalt jälitanud venelaste kolmikul – Vladislav Kiselev, Andrei Lamov, Sergey Gorlanov – jäi omavahel jagada hõbeda ja pronksi saatus.

Kõik kolm meest mahtusid finišijoonel kolme sekundi sisse: hõbe Lamov (01:05:49), pronks värske sprindi maailmameister Kiselev (01:05:50), neljas Gorlanov. Audun Heimdali võiduajaks fikseeriti 01:05:39.

Kolmandana startinud ning sõidu algusosas medalikonkurentsis püsinud Jorgen Baklid (Norra) lõpetas viiendana (01:08:20).

Stardis võtsid võistlejad kaardiseinalt kahepoolse kaardi, mille külge pidid rajal kindlas punktis vahetama. Teine kaardivahetus toimus suusastaadionil. Hoolimata sellest, et hajutust oli palju, oli liider sisuliselt kogu võistluse ajal teada.

Otsustavad hetked saabusid raja lõpuosas. Tihedas radadevõrgustikus teevalikuid tehes ja suusatades kogunes kokku kolmest venelasest ja norrakast koosnev grupp, medalite saatuse otsustasid eelviimasse kontrollpunkti suundumisel tehtud teevalikud.

Rajameistrid olid sportlastele ette valmistanud väljakutseid pakkuva, äärmiselt tiheda radade võrgustiku. Mitmeringiline võistlus kulges korduvalt mööda samu radu, oht paralleelsituatsiooni sattuda ja tähelepanematusest vale kontrollpunkt läbida suur.

Parima eestlasena finišeeris jälitussõidus 23aastane Kevin Hallop (19. koht, 01:11:34), tõustes viis kohta. „Olen oma sõidu üle väga õnnelik! Sõitsin kindlalt, füüsiline vorm oli hea,” kommenteeris Hallop finišijoonel.

Eestlastest esimesena rajale läinud Mattis Jaama langes neli kohta ning lõpetas 21. (01:11:44). 21. positsioonilt startinud Rimmo Rõõm lõpetas 32. (01:15:48), Kaarel Vesilind 34. (01:16:05), Rimmo Rõõm 43. (01:22:29) ja Tõnis Laugesaar 48. (01:32:55).

13,3 km pikkusele 25 kontrollpunktiga rajale startis 55 meest, tulemuse sai kirja 48.

Jälitussõit oli maailmameistrivõistlustel kavas esimest korda. Varasemalt on seda sõitetud 2018. aastal Haanjas toimunud üliõpilaste maailmameistrivõistlustel ja 2019. aastal Krasnojarskis peetud taliuniversiaadil.

Tulemused