Veel üks medal – Daisy Kudre ja Mattis Jaama võitsid sprinditeates pronksi -

Veel üks medal – Daisy Kudre ja Mattis Jaama võitsid sprinditeates pronksi

Esimestest sekunditest finišijooneni ülipõnevalt kulgenud sprinditeate kuld läks venelastele, eestlased sõitsid välja läbi aegade parima tulemuse, võttes pronksmedali. Esikolmik mahtus kolme sekundi sisse.

Esimese vahetuse andis Daisy Kudre Mattis Jaamale üle esimesena, kaks sekundt hiljem saatis venelanna Alena Trapeznikova rajale Andrey Lamovi. Lamov sõitis Jaama ees sisse väikese edumaa ning edasised vahetused kulgesidki venelaste vedamisel.

Viiendas vahetuses jõudis Daisy Kudrele kannule Rootsi teise võistkonna esindaja Lisa Larsen. Üks väga hea teevalik viis Kudre koos Larseniga Trapeznikovast kindlalt mööda ning liidriteks.

Viimase teatevahetuse andis staadionil esimesena üle Rootsi, Eesti jäi sekundi võrra maha. Kolmandana järgnesid neile 12 sekundit hiljem venelased.

Esikolmiku meestel oli viimases vahetuses sama hajutusvariant, pärast esimesse kontrollpunkti tehtud erinevaid teevalikuid saadi uuesti kokku ja sõideti lõpuni ühises grupis. Meeste sõidukiirus oli täiesti  võrdne, ent finišisirgel peetud mees mehe vastu võitlusest väljus võitjana Lamov, rootslane Erik Lundgren võttis võistkonnale hõbeda ning Mattis Jaama lõpetas pronksil. Medalikolmik mahtus napi kolme sekundi sisse.

„Tasavägiseim sprinditeade, mis eales olnud,” kommeteerisid asjatundjad.

Eesti teine võistkond Doris Kudre-Kevin Hallop sõitis välja 11. tulemuse.

Tulemused

Salvestatud otseülekanne