Sprinditeate meistriteks tulid OK Peko ja Rakvere OK -

Sprinditeate meistriteks tulid OK Peko ja Rakvere OK

26. detsembri õhtupoolikul jagasid suusaorienteerujad Käärikul viimaseid tänavusi Eesti meistrivõistluste medaleid. Kavas oli sprinditeade, kus kaks võistlejat sõidavad vaheldumisi kokku kuus lühikest vahetust.

Meeste põhiklassis läks orienteerumisklubi Peko täispangale ja pani eeldatavate favoriitide Mattis Jaama ja Kevin Hallopi kõrval välja veel teisegi võistkonna, kuhu kuulusid noorteklasside tipud Olle Ilmar Jaama ja Timo Kudre. Noored valmistasid kõigile üllatuse, kui olid veel kahe vahetuse järel kindlalt juhtimas ja tulid kolmandastki vahetusest koos klubi esindusmeeskonnaga. Alles võistluse teises pooles said suurfavoriidid mõningase edu ja lõpetasid võitjatena ajaga 50.50. Edu noorte konkurentide ees oli lõpuks 54 sekundit. Pronksmedalid teenis ajaga 56.02 OK Ilves meeskond Rimmo ja Andres Rõõm.

Ka naiste põhiklassis käis heitlus kullale kahe võistkonna – Rakvere OK (Kaisa Rooba, Epp Paalberg) ja OK Peko (Mari Linnus, Doris Kudre) – vahel. Roobal õnnestus Rakvere kohe esimeses vahetuses juhtima viia ning koos Paalbergiga suutsid nad hoida stabiilset vahet konkurentide eest lõpuni välja. Kuld- ja hõbemedalistide lõpuajad olid vastavalt 48.22 ja 50.09. Ka selles klassis läksid pronksmedalid OK Ilves võistkonnale (Kaisa Sander, Katrina Ojavee-Kutsar) lõpuajaga 60.25.

Sprinditeate kõiki tulemusi vanuseklasside kaupa saad vaadata SIIT.

***
Teksti koostas Sixten Sild