Peatreener Johansson: sprindis sõideti jälitussõiduks välja paljulubavad kohad -

Peatreener Johansson: sprindis sõideti jälitussõiduks välja paljulubavad kohad

Naiste 2,5 km pikkusel rajal olid sarnaselt hiljutistele Euroopa meistrivõistlustele edukad venelannad, kes hõivasid esikuuikus koguni neli kohta – lisaks kullale ja hõbedale said nad ka viienda ja kuuenda koha.

Kulla võitis Olesja Rjazanova (10.13) ning hõbeda Marina Vjatkina (10.19). Pronksis teenis norralanna Jenny Baklid (10.42). Esimesena jäi medalita leedulanna Judita Traubaite (10.53). Epp Paalberg tegi kontrollitud ja veatu soorituse ning lõpetas 13. kohaga, kaotust  kogunes võitjale 1.29.

“Alati olen suurvõistlustel olnud hädas esimese võistlusega, aga täna sain hakkama. Peaaegu igasse punkti olid lõiked ja mul oli tagant startides kindlasti suur eelis,” jäi Paalberg oma esitusega rahule. “Sõitsin väga kontrollitult, et vältida valesti lõikamist ja muid vigu, mis mul siiani sprintides ette on tulnud.” Füüsiliselt tal rajal raskeks ei läinudki ning suusad olid tänu Šveitsi määrdemeeste abile väga head. 

Meeste 3,3 km pikkusel rajal võidutses norralane Jørgen Baklid ajaga 12.00. Hõbeda sõitis välja rootslane Rasmus Gustaf Wickbom (12.14), pronksi šveitslane Nicola Müller (12.18).

Sander Pritsik kaotas võitjale 2.13 ning sai 21. koha. “Kuhu need minutid kadusid? Ilmselt jäid raja alguses tegemata jäänud lõigete taha,” arvas Pritsik. Ka tema kiitis häid suuski.

Peatreener Mattias Johanssoni sõnul sõitsid mõlemad sportlased sprindi kenasti, saades jälitussõiduks paljulubavad stardipositsioonid – Paalbergi lahutab esikümnekohast vaid 27 sekundit, Pritsikul on sama eesmärk 53 sekundi kaugusel. 

Täielikud tulemused leiad SIIT