Chris Marcus Krahv tõi Eestile noorte EM-ilt hõbeda -

Chris Marcus Krahv tõi Eestile noorte EM-ilt hõbeda

Täna algasid Põhja-Soomes Kemis koos täiskasvanute suusaorienteerumise maailmameistrivõistlustega ka juunioride maailmameistrivõistlused ja noorte Euroopa meistrivõistlused. Esimesel võistluspäeval on kavas sprint, päeva alustasid noored ja juuniorid.

Eesti koondise jaoks algas võistlus suurepäraselt – väga südika sõiduga võitis noorte EM-i hõbemedali Chris Marcus Krahv.

3,1 km pikkusel rajal võitis kulla rootslane Tim Lundberg ajaga 9.23, Chris Marcus Krahv jäi võitjale alla vaid viie sekundiga. Pronksi teenis soomlane Pyry Riissanen ajaga 9.33.

“Suusad olid väga head ja suutsin kogu aeg ilusti kaardilugemisega järge pidada. Tegin head teevalikud ja sain need perfektselt ellu viidud, kiirus oli algusest lõpuni kõrge ja tuli elu sõit!” sõnas Chris Marcus Krahv.

Kõrge kaheksanda koha sai ka Timo Kudre ajaga 10.28, Maanus Udam oli 18. (+1.47) ja Markus Juhkam 26. (+4.23).

Neidude seas läks kolmikvõit Soome, Euroopa meistriks tuli Anni Salmela ajaga 11.23. Parima eestlasena oli Anett Liisa Parts 14. (+1.55), Mareli Vaher saavutas 16. koha (+2.20) ja Harriet Koppel oli 19. (+2.44).

Naisjuunioride klassis võttis ühesekundilise võidu soomlanna Maria Hoskari ajaga 11.19. Parima eestlasena sai Birgit Rõõm 14. koha (+1.10), Liis Marii Kaso oli 27. (+2.44) ja Laura Elisabeth Christel Lään 29. (+3.54).

Meesjuunioride klassis tuli maailmameistriks soomlane Niklas Ekström, kelle võiduaeg 3,6 km pikkusel rajal oli 11.10. Ainsa eestlasena selles klassis startinud Olle Ilmar Jaama murdis vahetult pärast esimest kontrollpunktis suusa, kuid siiski läbis raja ja lõpetas 22. kohal kaotusega võitjale 2.01.

Täielikud tulemused leiad SIIT