Eesti neidudele teatesõidus pronksmedalid -

Eesti neidudele teatesõidus pronksmedalid

Juunioride maailmameistrivõistlustel ja noorte Euroopa mistrivõistlustel suusaorienteerumises võisteldi viimase alana teatesõitudes. Eesti koondis pani võistkonnad välja naisjuunioride arvestuses ning noormeeste kui neidude klassides.

Meie parima koha saavutas neidude Euroopa meistrivõistluste arvestuses pronksi võitnud tiim koosseisus Anett Liisa Parts, Harriet Koppel, Mareli Vaher. Kahe vahetuse järel olid eestlannad veel viiendad, kuid Mareli Vaher möödus tehniliselt puhta sõiduga Tšehhi ja Läti võistkondadest ning tõstis Eesti Soome ja Šveitsi järel kolmandale kohale . Kaotust võitjatele kogunes 10.43.

Eesti noormeeste trio koossesisus Maanus Udam, Timo Kudre ja Chris Markus Krahv lõpetas kuuenda kohaga. Pärast ebaõnnestunud avavahetust oli Eesti tiim kaheksas ja kaotus liidritele 5.23, kuid teises ja kolmandas vahetuses sõitsid Kudre ja Krahv liidritega praktiliselt võrdselt. Finišis oli kaotus kahanenud 5.35-le ja võistkond tõusnud kuuendaks. Euroopa meistriks tuli Soome trio Rootsi ja Läti ees.

Ka naisjuunioride klassis tulid maailmameistriks soomlannad, Eesti võistkond koosseisus Birgit Rõõm, Liis Marii Kaso, Laura Elisabeth Christel Lään lõpetas üldjärjestuses kaheksandana, kuid riikide arvestuses kuuendana (+19.49).

Täielikud tulemused leiad SIIT.